מן הבלוג

חלוקת זמני שהות לילדים

הסדרי ראיה- חלוקת זמני שהות

הטרמינולוגיה המשפטית מתעדכנת מפעם לפעם וביטויים משפטיים, שהיו שגורים בפיהם של עורכי הדין והעוסקים בתחום המשפטי, משתנים ומתחדדים בהתאם לצרכים ושינויים עכשוויים. כך למעשה שונה הביטוי הסדרי ראיה, לביטוי חדש: 'חלוקת זמני השהות'.

'חלוקת זמני שהות' הינם הסדרים רשמיים לחלוקת הזמן בו ילדים להורים גרושים נמצאים אצל כל אחד מהצדדים. ההתמודדות עם הליך גירושין מצריך כוחות נפשיים חזקים, סבלנות רבה ובמקרים רבים גם סיוע של עורך דין, המתמחים בענייני משפחה. זמני שהות מהווים פרמטר חשוב ומרכזי מאד בהסכם גם אם איננו מצוין במפורש בפסק הדין או בהסכם גירושין הנחתם בין שני ההורים.

דברו איתנו

03-5469118phoneבמיילpencil

במאמר הקרוב נסביר מהן חלוקת זמני שהות ילדים, למי נועדו חלוקת זמני שהות – לילדים או להורה? כיצד נקבעת חלוקת זמני שהות והאם ניתן לקבוע אותם בהסכמה בין ההורים ללא מעורבות של בית משפט? ולבסוף, נציין את העקרונות שצריכים ללוות אתכם, ההורים, בתהליך של קביעת משמורת ילדים וגיבוש חלוקת זמני שהות שלכם.

מה זה חלוקת זמני שהות לילדים ולמי הם נועדו?

בהסכם גירושין, ובכלל בתהליך פרידה מורכב של בני זוג עם ילדים, נושא חלוקת זמני השהות מהווה מוקד חשוב ומורכב בקונפליקט. את נושא מימון גידול הילדים מכסים סעיפי מזונות הילדים. ואילו, את נושא מערכת היחסים שלהם עם ההורים מכסים חלוקת זמני השהות והמשמורת. במקרה של משמורת ילדים משותפת (משמורת משותפת), זמני השהות של הילדים עם כל הורה הם זהים או כמעט זהים.

במקרה של חלוקת זמני שהות מקובלים

  • בתקופת הלימודים – פעם או פעמיים בשבוע (כולל לינה) וכל סוף שבוע שני (כולל לינה).
  • בחגים – חלוקה שווה ומחזורית אצל מי מההורים, קרי את החג שחוגגים הילדים השנה עם האב, יחגגו בשנה הבאה עם האם ולהיפך.
  • בחופשות (חופש גדול) – הרחבת חלוקת זמני שהות עד כדי חלוקה שווה בין ההורים.

בכל מקרה אחר, יש לקבוע חלוקת זמני שהות המפרטים למעשה את הזמנים (ימים ואפילו שעות) בהם ישהו הילדים עם ההורה שהוא אינו הורה משמורן. חלוקת זמני שהות נועדו לאפשר להורה שאינו משמורן לקיים קשר יציב, חם ואוהב כאשר, בדרך כלל, טובת הילד עומדת כמטרה החשובה ביותר.

כיצד נקבעים חלוקת זמני שהות?

חלוקת זמני שהות לילדים יכולים להיקבע בהסכמה בין ההורים ובהיעדר הסכמה כזאת, ייקבעו חלוקת זמני שהות באמצעות פסיקה של בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. ההורה שאינו משמורן אמור לפרט בפני ההורה השני, ההורה המשמורן, את הימים בהם הוא מעוניין לשהות עם הילדים, ובכלל זה לפרט את שעות השהות (כולל או לא כולל לינה) בתקופת הלימודים, בסופי שבוע, בחגים ובחופשות. במידה וההורים מצליחים להגיע להסכמה ביניהם, יפורטו חלוקת זמני שהות בהסכם הגירושין ויאושרו על ידי בית המשפט כחוק. במידה וההורים אינם מצליחים להגיע להסכמה, יכול כל אחד מההורים להגיש תביעה, באמצעות עורך הדין שלו, לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה שיפסוק בעניין.

 

חלוקת זמני שהות- חוק.

כאמור, במידה וההורים המתגרשים אינם מגיעים להסכמה בנוגע לחלוקת זמני השהות יעבור הדיון בתיק וקבלת ההחלטה לבית המשפט לענייני משפחה.

סמכות השיפוט לדון בחלוקת זמני שהות מוקנית לבית המשפט לענייני משפחה מכח סעיף 78 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, וכן מכח סעיף 1(6)(ג) לחוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ"ה-1995.

סמכות השיפוט לדון בחלוקת זמני שהות כאשר הנושא נכרך כדין בתביעת הגירושין, מוקנית לבתי הדין הרבניים מכח סעיף 3 לחוק שיפוט בתי דין רבניים, תשי"ג-1953, וכאשר הדבר הוסכם בין הצדדים, מכח סעיף 9 לחוק זה.

גם כאשר מדובר בחלוקת זמני שהות הנקבעים על ידי בית המשפט / בית הדין, נהוג לקבוע זאת בהתאם לעקרון טובת הילד כמובן. יחד עם זאת, כאשר מדובר בילדים שעד גיל 6, נהוג לקבוע את האם כהורה המשמורן, וזאת בהתאם לחזקת הגיל הרך.

כמו כן, אחד העקרונות המנחים שלכם, כהורים גרושים, הוא העיקרון של טובת הילדים, זהו גם העיקרון המנחה את בית המשפט בהגיעו לדון בתיק של חלוקת זמני שהות.

משרד עורכי דין איימי בכור-בוני ושות' הינו משרד המתמחה בענייני המעמד האישי, גירושין, נישואין, צוואות וירושות, תשלומי מזונות ועוד. המשרד מדורג ע"י חברת  ‏Dun & Bradstreet כאחד המשרדים הידועים והמובילים בתחום דיני המשפחה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לצוות המשרד בטלפון 03-5469118 בכל שאלה ועניין.